THE OPPOSITE WAY

Funderar om jag ibland är en riktig ”motvallskärring”. Precis som min femåring som oftast tycker tvärtemot mig (vet jag att jag var likadan när jag var yngre, och är det fortfarande ibland.. ) Lite charmigt kan jag tycka på ett sätt, att göra olika, tycka annorlunda, det är väl det som berikar när vi jobbar och umgås med varandra. Detalj i sammanhanget; men femåringen vill ha hål i öronen, jag har det inte, och hon frågar (som många andra) Varför inte? Och mitt svar blir; För att alla andra gjorde det..


Nu svämmar våra flöden över med planering av 2020 och nyårslöften och jag blir så totalt tvärtemot allt vad det heter. Varför ska vi börja våra nya liv varje måndag? Eller göra de där drastiska förändringarna varje år den 1/1?


Jag startar gärna i det lilla, lägger in små förändringar när jag har tid, oftare på en söndag än en måndag. Och varför inte få i lite sköna nya rutiner nu direkt när man blir ledig, istället för att vänta till den 1/1? Man behöver absolut inte göra tvärtemot, men man behöver inte heller göra som alla andra. Man kan fundera ett varv till (eller två) vad man känner för, NÄR man känner för det, och inte göra det så j-kla komplicerat.


Jag mår som bäst när jag rör på mig, för mig handlar det då att klämma in det så ofta jag kan. En 5 min promenad på lunchen är bättre än inget, och mer realistiskt om jag har mycket att göra på jobbet. När jag är ledig tränar jag mer. Behöver inget orealistiskt löfte om X ggr i veckan på gymmet, utan påminner mig att packa med träningskläder var jag än åker så att om tillfälle finns kan jag få en liten löptur, promenad eller sväng till gymmet. Idag blev det 5 lunkande kilometer i lite lagom slaskigt före, men det var hur skönt som helst! Totalt okomplicerat, på känsla och med noll starttid för det fanns inget att skylla på.. Får se vad det blir imorgon.. om det blir något..


#innerstrength


5 views0 comments

Recent Posts

See All

10000

LAGOM