INTE EXPERT

Jag är inte expert. Kommer inte vara den som dyker djupast i kunskap, läsa flest böcker om det jag gör, vara experten på detaljerna. Jag älskade kommentaren som "nattiko sa i samtalet med kristin i hennes pod: Jag är rädd för expertsamhället. Läs inte för mycket böcker; livet är vårt laboratorium.

Jag tänker att det är ett av problemet. Vi är så rädd för att göra saker som vi inte är experter på, så att vi skippar. Vi gör det för svårt. Vi vågar inte testa oss fram, experimentera och känna efter. Vara Nyfikna.

Om det är något jag vill vara expert på så är det att lyssna på min kropp (och huvud), vad den behöver. Lyssna inåt. Men jag vill också vara riktigt bra på att läsa av, lyssna in, se vad andra behöver. Känslan. Det kan man ju lugnt säga är en utmaning digitalt. Jag älskar att komma in på IKSU och läsa av gruppen jag har framför mig, se vilken energi de har, lyssna in hur jag ska forma mitt pass efter det. Då skapar vi en energi som förstärks tillsammans.

Nu behöver vi göra det själva. Vi lämnas ensamma vid vår skärm, och kanske tar vi det som dyker upp i vårt flöde just då, kanske har någon tipsat om någon grym app. Men vad är det vi behöver just då, i den stunden? Vågar vi då testa något helt nytt? Det är klart att det är mycket enklare att köra ett tufft Tabata pass om jag är van vid det och vill svettas, men om det var rörlighet och lite mer fokus på lugn jag egentligen behövde? Hur och vad för yoga/rörlighet ska jag testa? Man vill ju också såklart veta exakt längd, syfte och resultat, gärna så snabbt som möjligt så att jag kan byta om jag inte trivs med det direkt. Och hur ofta är det så att det blir helt rätt när man testar något för första gången?

När jag går på en dansklass brukar det ta mig minst 4 gånger innan jag får känslan och flowet av en härlig koreografi. När det gällde yogan tog det mig år... Och det tog mig flera år till innan jag landade att det jag är bra på, ofta, är att skapa pass och klasser som ger utrymme att känna efter. Jag behöver inte läsa 4 böcker om andning (tack igen "nattiko för MJUK MAGE), eller gå sjuttioelva utbildningar. Jag ÄLSKAR dock att gå IRL på dans, yoga, träning, rörelse för att inspireras av fantastiska lärare, men jag behöver samtidigt KÄNNA energin och känslan i rummet. Det är mitt sätt att få inspiration för att kunna ge mer. Vi är alla olika och jag inspireras av många experter också!

Men 5 år forskning i ett lab var inte min typ av experimenterande, även om det var biokemi, så är det kroppen jag vill experimentera med och ha livet som laboratorium och inte stanna inom fyra väggar.


6 views0 comments

Recent Posts

See All

10000

LAGOM