BLI UTTRÅKAD

Brukar alltid ha en väldigt lugn semester, utan planer och med fokus på återhämtning och ta dagen som den kommer. Denna semester blev kanske lite mer så än jag hoppas, ligger hemma med vattkoppor och tvingas verkligen ta det lugnare än jag kanske vill.. Men jobbar på att ha ett "positive thinking" och tänker att det är nu jag kan göra allt jag aldrig riktigt tar mig tid till annars. Säger inte att det är helt enkelt…


Startade dagen med att sätta mig vid pianot ett tag (när hände det senast?!?), såg ett avsnitt av en favoritserie på Netflix och har en hög med böcker framför mig som jag tänker läsa och inspireras av, och förhoppningsvis få några kreativa tankar ifrån. För kreativiteten kommer inte till mig med får många måsten på en "to do list" (även om jag undviker dem rent fysiskt så har det varit fullt på den fronten)..


För blickar man tillbaka till våren så har den gått i ett rasande tempo. Alla jag pratar med säger samma sak, och jag funderar på hur vi i alla fall kan försöka stanna upp lite oftare och skapa mer utrymme och luft för återhämtning och paus (och nya kreativa tankar). Jag är rätt så duktig på att ta korta pauser, promenader och ge mig själv egentid, men den där långa tiden, då man nästan hinner bli uttråkad (utan att bli stressad över det), när hade du den senast? Jag kommer knappt ihåg det för egen del..


Precis som det har varit mycket snack om att barn ska tränas i att ha tråkigt, så tror jag vi vuxna behöver träna oss att vara lite uttråkade ibland också. Inte skapa massor av projekt hela tiden som vi stressar upp oss över; på sommaren ska vi fixa allt hemma, komma i form, hinna träna, vara sociala, åka runt och träffa släkt och vänner, lägga upp alla bilder på sociala medier där solen skiner och alla är glada och lyckliga.. Sen när semestern är slut och vi kommer tillbaka till jobbet ska vi köra igång direkt med diverse projekt där vi ska leverera och prestera på topp, dessutom ska vi självklart börja vårt nya liv på gymmet och höstfixa hemma.


Jag är själv urkass på att ha tråkigt och expert på att komma på nya projekt som jag gärna vill genomföra DIREKT. Nu ska jag jobba på att inte sätta idéer och kreativa tankar i verket.. De kan gott få gro lite längre och jag ska ha tråkigt lite till…


5 views0 comments

Recent Posts

See All

10000

LAGOM